ПОДКРЕПЕТЕ ДЕТЕ

 

Отглеждането на дете със спина бифида и/или хидроцефалия е изключително трудно – ежедневна рехабилитация и терапия, обикаляне по болници и лекарски кабинети, изследвания, неясни прогнози, неадекватно отношение от обществото, борба с институциите. Към това се добавя и непрекъснатата нужда от финансови средства, които ежедневно семейството трябва да инвестира в бъдещето и здравето на своето дете. И тук нямаме предвид само скъпите операции в България и чужбина. Въпреки, че по закон здравеопазването за децата в България би трябвало да се поема от държавните институции, на практика на родителите непрекъснато се налага да заплащат изцяло или да доплащат за медицинските услуги, рехабилитацията, помощните средства на своите деца. При семействата с деца със спина бифида и/или хидроцефалия това е ежедневие...

Всяка подкрепа за тях е добре дошла! Може да ги подпомогнете в месечната издръжка или да финансирате закупуването на помощни средства за предвижване и рехабилитация, шини, обувки, санитарни материали, хранителни добавки и др.!

 

Сдружение СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ (СБХБ) свързва дарители с деца и възрастни с тези увреждания, които имат нужда от финансова и материална подкрепа.

 

Ролята на СБХБ е да предостави информация и контакти и да свърже дарителите със семействата. Даренията се извършват директно по банкова сметка в полза на конкретно дете! Изрично подчертаваме, че СБХБ няма достъп до дарените на децата средства, не търси комисионни или каквато и да била финансова и материална изгода!

 

 

Ако сте родител на дете, което се нуждае от финансова подкрепа, моля да ни пишете на [email protected]

Премини към: