Проведохме лагера „Сбъдни желание-подари движение“

Проведохме лагера „Сбъдни желание-подари движение“ в периода от 28-ми до 30-ти август.

Събрахме 8 семейства в хотелски и спортен комплекс Беркут, в подножието на Родопите, в близост до град Пловдив - прекрасно местенце, подходящо за отдих и спорт.

 

 

 

28.08.2015

Началото поставихме със среща за сплотяване под формата на парти в детския клуб на хотела. Децата бързо си припомниха кой кой е и големите игри започнаха. През това време Славея и Тони проведоха обучение на родителите по семейно-ориентирания подход, който да ползват когато консултират нови семейства. Останалата част от вечерта си разказвахме какво ново се е случило при нас за последната година, как децата се справят с училище, какви помощни средства сме поръчали и пр. Нощта беше дълга, а темите безброй.

 

29.08.2015

 

На следващата сутрин се отправихме към ездови клуб „Кавалер“.  Някои от децата бяха със завиден опит на седлото, други за първи път се качваха на кон, а за прекрасната Ема това беше сбъдната мечта или както тя се изрази „изпълнена мисия невъзможна“. Децата изживяха изключително емоционални моменти, а усмивките им не слязоха от лицата!

 

 

 

 

 

 

За обяд се отправихме към куленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян“, където успяхме да отпочинем сред прекрасната природа и свежия въздух на Родопите.

 

 

 

Следобеда проведохме състезания по плуване в свободен стил на басейна на хотела. Нашата гордост и спортна звезда Цеци отново се представи блестящо!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И тъй като тази година организирахме лагера само на десетина километра от един от най-красивите европейски градове, включихме в програмата обиколка на Пловдив. Човек би бил загубен из множеството културни забележителности, които в Пловдив са буквално на всеки метър, без професионален гид. Благодарение на нашия гид Цвети, деца и родители, се потопихме в магията на Пловдив, научихме интересни истории и си припомнихме някои забравени факти от Българската история.

Благодарности и много прегръдки на Ради, Цвети и целия екип на Сдружение 365/ Free Plovdiv Tour!

Съботата наистина беше дълъг и емоционален ден, който ще си припомняме с удоволствие!

 

30.08.2015

Неделната сутрин прекарахме в спорт на открито: футбол, игри с топка и др.

На обяд се разделихме с много усмивки, малко тъга и пожелания за по-скорощни срещи 

 

 

 

Отчет за разходите към дарителите, свързани с кампанията „Сбъдни желание-подари движение“:

Разходи за настаняване, изхранване, ползване на плувен басейн, наем на игрище: 2010.40 лв

Разходи за конна езда: 135 лв

Разходи за награди за децата: 107.80 лв

Разходи за детска анмиация: 145 лв

Разходи за сувенири: 25 лв.

Общо: 2423.20 лв

 

Напомняме, че като сдружение с нестопанска цел в обществена полза не генерираме печалба. Всеки лев постъпил при нас се използва за постигане на целите на сдружението. Затова и неизползваните в кампанията 490 лв ще насочим към други мероприятия в подкрепа на децата със спина бифида и/или хидроцефалия. Те също ще бъдат отчетени. При поискване ще предоставим копия на фактурите за изброените по-горе разходи.